Palvelut kunnille

Kun ihmisiltä kysytään haluavatko he ikääntyessään asua kotona vai hoitokodissa, on vastaus ilmeinen. Kotona asuminen edellyttää kuitenkin, että arjen askareet sujuvat. Ikäihmisille eniten päänvaivaa tuottavat tietokoneen ja älypuhelimen käyttö sekä fyysisesti vaativat pikkuaskareet kuten vaikkapa palovaroittimen patterin tai kattovalaisimen lampun vaihto. Pahimmillaan näistä voi aiheuttua suuria ongelmia, jos niitä tehdessään kaatuu. Seurauksena voi olla sairaalareissu. Inhimillisen kärsimyksen ohella kotiaskareiden aiheuttamat loukkaantumiset aiheuttavat kunnille vuosittain satojen tuhansia eurojen kustannukset. Näin ei tarvitse olla.

Plus65:n Sujuva seniori huolehtii ikäihmisten haastavista arkiaskareista. Palvelu mahdollistaa senioreille sujuvan arjen niin digilaitteiden käytössä kuin kotiaskareissa. Ruotsissa vastaava palvelumalli on ollut käytössä yli 200 kunnassa jo useita vuosia. Tulokset ovat ilahduttavia. Senioreiden arki on muuttunut sujuvammaksi, heidän syrjäytymisensä on vähentynyt ja yksittäinen kunta säästää vuositasolla noin 7-8 miljoonaa kruunua sairaanhoito- ja kuntoutuskustannuksissa kunnasta riippuen.

Asian on Suomessa tiedostanut myös valtioneuvosto, joka teetti yksinasuvien hyvinvoinnista Yksin osana elinkaarta -selvityksen 2018. Selvityksen mukaan palvelumalli on hyvin varteenotettava tapa lisätä ikäihmisten ikäihmisten elämänlaatua. Palvelun avulla edellytykset asua omassa kodissa kasvavat ja tarve siirtyä palveluasumisen piiriin vähenee.

Olennaista Sujuva seniori -palvelussa on sosiaalisuus. Palveluhenkilömme eivät pelkästään auta arjessa vaan vaihtavat rauhassa kuulumisia. Tämä on tärkeää yksinäisyyden ja syrjäytymisen torjunnassa. Suuri osa palveluhenkilöistämme ovat itse senioreita, jotka haluavat olla aktiivisesti mukana yhteiskunnassa. Henkilöstömme koostuu aina paikallisista ihmisistä, jotka tuntevat kotikuntansa. Sujuva seniori -palvelu aktivoi kuntalaisia.

kotikäynti neuvonta tietokone apu opastus

Asiakkaidemme kokemuksia

Plus65 on ollut minulle korvaamaton apu, kun olen tarvinnut apua kotiaskareisiin, jotka ovat minulle ylivoimaisia. Arvostan myös sitä, että Plus65 tekee paljon hyväntekeväisyyttä.

Kirsti, Helsinki

Sanonta on, että minkä nuorena oppii, sen vanhana helposti unohtaa. Luulin ennen, että en MINÄ tätä tarvitse, mutta toisin kävi. Kiitos Plus65, että pidät minut ajan tasalla näissä digiasioissa. Kai se sanonta tänä päivänä paremminkin pitäisi olla, että olet mitä googlaat ja sometat.

Ose, Helsinki

Kuinka voimme olla avuksi?